Geplaatst op: 17 juli 2011 19:46 door admin

Duif van Sjoerd en Jelmer Duteweert wordt 2de tegen 4088 duiven

De midfondvlucht vanuit Mantes la Jolie is er 1 om nooit meer te vergeten voor de gebroeders Duteweert uit Broekland. De “NL08-2095578″ is de tweede duif van regio 1 en 2 samen en dat tegen 4088 duiven. Dit levert hun een tweede plaats op teletekst op.

 

De duiven werden op zaterdagochtend om 07:00 uur gelost in Mantes la Jolie (489 km) en met de wind in de rug zouden de duiven een hoge snelheid maken. Maar toen om 11:53 uur een duif uit de lucht kwam vallen, waren ze toch verrast. De duif werd snel gemeld en het bleek de snelste duif in de vereniging te zijn. Na melding op internet kwam de duif op de tweede plek regio noord terecht. Toen een uur later hierin niets veranderd was, kon het feest beginnen.

 

De gebroeders Duteweert is combinatie die bestaat uit twee broers, namelijk Sjoerd (19 jaar) en Jelmer (17 jaar). Een aantal jaren terug is Sjoerd, als jeugdliefhebber begonnen met duiven. Zijn jongere broer, Jelmer, vond het zo leuk dat ze besloten om een combinatie te vormen. Wilt u meer weten over deze combinatie zoek dan eens op Youtube naar “De vliegende Broeklander”.

 

Foto’s van de huldigingen zijn hier te vinden.

Comments are closed.