Geplaatst op: 10 december 2011 19:12 door admin

Beste vitesse duif van het land zit in Wijhe

WIJHE – De vliegduiven uit het hok van de familie Schuiling zijn kampioen van Nederland geworden. Het gaat om Vitesse duiven, korte afstandvliegers tot circa 300 kilometer.

Onder die duiven is de driejarige Haykin bekroond tot ‘beste duif’. Vorig weekend werden de kampioenen in Houten gehuldigd en werd zelfs het Wilhelmus gespeeld voor kampioenduivenmelkers.

 

Bij de familie Schuiling heeft generatie op generatie duiven gekweekt. De vader van Gerard had sierduiven, zijn zoon Remco kweekt vliegduiven en kleinzoon Revi heeft postduiven en sierduiven. De kampioenen van Schuiling zijn zowel van Gerard als van Remco.

 

Remco legt nog eens uit wat ze precies gewonnen hebben. ,,We zijn kampioen geworden in het vliegen met de duiven. Daarvan is één duif de beste geworden omdat die in de kortste tijd de afstand heeft afgelegd.”

 

Dit is de derde keer dat de duiven van Schuiling Nederlands kampioen zijn geworden en de tweede keer ‘de beste duif’. Die beste duiven van Schuiling zijn zelfgekweekt. De vader van Haykin is een hele goeie duif uit Friesland. Gerard: ,,Een goeie duif is een intelligente duif die de kortste weg kiest, vaak is die niet eens sneller dan de anderen.”

Red: www. destentor.nl

Comments are closed.